September
maandag 15 september 2025
(de dag voor Prinsjesdag)
November
woensdag 12 november 2025
Februari
vrijdag 13 februari 2026
(de dag voor de voorjaarsvakantie)
Maart
vrijdag 20 maart 2026
Juni
donderdag 18 juni 2026
Als u verlof wilt aanvragen voor uw kind, dan gelden daar aparte regels voor vanuit de gemeente Den Haag en de leerplichtwet.
Bekijk de procedure eerst voordat u verlof aanvraagt. Vul ons volledige verlofformulier in en lever deze bij ons in.
De medezeggenschap op Grote Beer is wettelijk geregeld en vastgelegd in het MR-reglement. Dit reglement ligt ter inzage op school.
De MR praat over alles dat de school aangaat, bijvoorbeeld het schoolplan, de schoolgids, onderwijskundige veranderingen en de begroting van de school. Als de directie een belangrijk besluit wil nemen, kan dit voorgelegd worden aan de MR. Bij sommige onderwerpen mag de MR meebeslissen (instemmingsrecht), soms geeft de MR adviezen aan de directie (adviesrecht).
Bij de MR geldt voor sommige onderwerpen dat zij een geheimhoudingsplicht heeft.
De MR van Grote Beer bestaat uit acht leden: vier ouders (gekozen door de ouders) en vier personeelsleden (gekozen door het personeel). Als er verkiezingen plaatsvinden, wordt dit via Social Schools gemeld. De directie wordt door de MR uitgenodigd om bij (een deel) van de vergadering aanwezig te zijn.
Namens de ouders zitten de volgende personen in de MR:
Namens het personeel zitten de volgende personen in de MR:
Sinds het schooljaar 2024-2025 komen de klassenvertegenwoordigers van de groepen 5 t/m 8 bij elkaar in de leerlingenraad. Ze praten met elkaar over wat goed gaat op school en wat niet zo goed gaat.
In de klas vertellen ze wat besproken is en halen ze ideeën op die ze weer in de leerlingenraad kunnen bespreken.
De klassenvertegenwoordigers worden democratisch gekozen in de klas. Zij vertegenwoordigen de ideeën en de meningen van hun klas. Dit doen ze doordat de vergadering van de leerlingenraad, in de klas met alle leerlingen, wordt voorbereid.
De leerlingenraad komt ongeveer eens per 2 weken bij elkaar om te vergaderen en wordt begeleid door een juf of meester. Het doel van de leerlingenraad is om de school nóg een beetje beter en leuker te maken. Ook is er ruimte voor eigen ideeën en inbreng vanuit de kinderen zelf.