Groep 6b

BERICHTEN

08 apr 2020 - Woensdag 8 april
Preview foto Goede morgen!

 

Vandaag een instructievideo voor rekenen, taal en spelling.

 

Uiteraard kun je weer contact opnemen met vragen. Wij zijn ook benieuwd wat jullie vinden van de instructievideo's. Te kort, te lang, genoeg informatie, kun je alles goed verstaan? Laat het ons weten!

 

Groetjes,

Juf Demi en juf Lilian

 


07 apr 2020 - Digitaal paasontbijt!
Preview foto Zorg voor een pyjama, een ontbijtje en een Skype account! Het is handig om de juf vooraf alvast toe te voegen op Skype. Wij hebben er zin in! Tot dan!

07 apr 2020 - Lezen, lezen, lezen en luisteren!
Preview foto Hallo allemaal,

Morgen staat begrijpend lezen op de weektaak via basispoort. Tot nu hebben slechts enkele leerlingen online hun teksten gemaakt (Boutaina, Dewran, Joaquim, Jaya en Tiyanna afgelopen week, top!). Ik wil aan iedereen vragen vandaag alvast in te loggen om te kijken of je de tekst morgen kan maken. thuis.basispoort.nl met eigen email en zelfgekozen wachtwoord. Voor diegene met broertjes en zusjes op school is hierna de kind-code nodig. Lukt dit niet, neem dan contact op via mail of Skype.

In veel gezinnen op Grote Beer wordt geen tot weinig Nederlands gesproken. Het is daarom extra belangrijk deze weken goed te blijven lezen en luisteren! Ik heb hiervoor een paar handig tips voor jullie! Natuurlijk ook voor alle gezinnen waar wel Nederlands wordt gesproken maar gewoon graag lezen en luisteren!

 

Bij bol.com hebben ze luisterboeken voor maar 0,01 of 0,02 cent!
- De thuisbieb biedt via de app digitale boeken aan voor alle leeftijden ook als je geen lid bent van de bibliotheek!
- Verder leest Jacques Vriens, meester Jaap verhalen voor op YouTube!


Hulp nodig? Voeg me toe op Skype! liliansmithcreatives@gmail.com

Groetjes,
Juf Lilian


07 apr 2020 - Dinsdag 7 april
Goedemorgen!

 

Vandaag alleen een instructiefilmpje spelling. De andere taken kunnen zelfstandig worden gemaakt. Rekenen is een herhaling van de lesstof van gisteren. Als je nog wat extra uitleg nodig hebt, kun je het filmpje van gisteren natuurlijk opnieuw kijken! 

 

Spelling: https://www.youtube.com/watch?v=8C8VfWOULpI

 

De filmpjes worden goed bekeken en dat laat zien dat jullie serieus met jullie werk aan de slag zijn gegaan. Goed zo kanjers! Succes weer vandaag!

 

Groetjes,

Juf Lilian en juf Demi 


06 apr 2020 - Selfie-uitdaging 5!
Preview foto Voor de liefhebbers is hier nog een nieuwe selfie-uitdaging!

Ik bundel alle berichten en foto’s die ik krijg waar geen leerlingen op staan in het fotoalbum ‘selfie-uitdagingen’ op onze groepspagina. Je vindt hier ook de antwoorden van de lessen van vandaag!

Ik wil ook nog even kwijt dat ik super trots ben op alle leerlingen! Jullie werken super zelfstandig en hard door, heel knap!

Groetjes!

06 apr 2020 - Maandag 6 april
Preview foto Hallo allemaal,

 

Wat goed dat jullie meteen deze maandag op zoek zijn gegaan naar de instructiefilmpjes voor vandaag! Je hebt ze gevonden. Hopelijk hebben jullie een fijn weekend gehad. Het is deze week alweer de vierde week dat we thuis werken, gaat hard he?!

 

Voor vandaag hebben we een instructie filmpje voor rekenen, spelling en begrijpend lezen.

Onderstaande linkjes gaan naar het betreffende filmpje. Uiteraard kun je het filmpje zo vaak bekijken als nodig is, dat ik het mooie aan digitale instructie. Wij zijn bereikbaar voor vragen!

Heel veel succes vandaag en zet hem op!

 

 

Na de lunch, tegen 13:00 uur, zullen wij de antwoorden van vandaag posten in een fotoalbum op deze groepspagina. Wij zullen dit de komende weken iedere dag doen. Op deze manier kan er zelf worden nagekeken en krijgen leerlingen directe feedback op het gemaakte werk.

 

Wij horen het graag als er iets niet goed werkt, of als er vragen of opmerkingen zijn.

 

Vriendelijke groet,

Juf Demi en juf Lilian


02 apr 2020 - Contact!
Hallo allemaal!

 

Vandaag heb ik met een aantal leerlingen uit de klas telefonisch contact gehad, wat fijn om elkaar even te spreken en te horen dat het allemaal goed gaat met jullie! Volgende week zal ik proberen de rest van de klas ook even een belletje te geven!

 

Vanaf maandag kunnen jullie ook contacten via skype: https://join.skype.com/invite/pDX6a9MO5Xxt

Het email-adres dat ik hiervoor gebruik is liliansmithcreatives@gmail.com

 

Ook werken we bij Grote Beer met MicrosoftTeams, mocht u dit op uw computer hebben kunnen wij ook via Teams contacten, hiervoor gebruik ik gewoon de schoolmail: lsmith@grotebeer.lucasonderwijs.nl

 

Morgen zijn Femke Wezenaar en Gwen Bunschoten ook op school om u nog te helpen met allerlei computer of laptop gerelateerde vragen: programma's die niet werken, hulp nodig met het installeren, vragen kan altijd!

 

Deze week hebben jullie de selfie-uitdaging misschien gemist, ik zal vanaf dit weekend wekelijks één nieuwe plaatsen zodat het niet teveel wordt allemaal! Ik heb van Memouna en Boutaina een lief bericht voor de klas gehad na uitdaging 4. Deze staan rechts in het fotoalbum selfie-uitdagingen, ik zet hier alleen foto's zonder herkenbare leerlingen in!

 

Wens ik jullie verder een goede gezondheid en alvast een zonnig weekend!

 

Vriendelijke groet,

Juf Lilian

 


27 mrt 2020 - Einde van week 2
Hallo allemaal,

 

Met het weekend voor de deur volgen er nog een paar belangrijke dingen. In de laatste nieuwsbrief die zojuist op de website is geplaatst, vind je informatie over het ophalen van werk aanstaande maandag tussen 08:00 en 12:00. Hierbij een handig filmpje met een korte uitleg bij alles wat je mee moet nemen.

 

Omdat het weer vrijdag is hebben we natuurlijk ook selfie-uitdaging nummer 4! Tot dinsdag kun je mij leuke foto's sturen die ik dan weer kan delen!

Ik heb nog een paar favoriete plekjes binnengekregen op de mail dus die zal ik ook nog met jullie delen op klasbord!

 

En als laatst: Heb je het al in je agenda staan? In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart 2020 gaat de zomertijd in. Heb je analoge klokken of wekkers in huis die niet automatisch verspringen? Zorg dan dat je de tijd goed aanpast, daar is gelukkig een ezelsbruggetje voor: In het voorjaar gaat de tijd vooruit.

 

Tenslotte wens ik jullie allemaal een superfijn weekend, ontspan en geniet nog even van het zonnetje!

 

Groetjes, juf Lilian


25 mrt 2020 - Thuiswerken: Vul de mini-enquete in!
Beste ouders / verzorgers,

 

Graag delen wij via deze weg een belangrijke oproep uit de laatste nieuwsbrief:

 

Thuiswerk
Op dit moment denken wij na over hoe we verder gaan als blijkt dat de scholen langer gesloten blijven. Hiervoor is het heel belangrijk dat wij weten of uw kinderen thuis via internet kunnen werken. Daarom wil ik u vragen om deze vragenlijst in te vullen. Lukt het u niet? Vraag dan uw kind of iemand anders om u te helpen. Het is belangrijk dat u de vragen beantwoordt, zodat wij weten wat de mogelijkheden voor thuiswerken zijn. Ik wil u vragen om de lijst vandaag of morgen in te vullen. 

 

Wij hopen op zoveel mogelijk reacties zodat wij als school één lijn kunnen trekken in het onderwijs dat wij kunnen aanbieden.

 

Vriendelijke groet,

Juf Demi en Juf Lilian


24 mrt 2020 - Bewegen is gezond!
Hallo allemaal,

 

Zojuist plaatste ik een berichtje op klasbord met de nieuwe selfie-uitdaging! Uitdaging nummer drie staat in het teken van bewegen!

Omdat sporten er deze weken niet echt van komt is het belangrijk om zelf wel lekker actief te blijven. Via deze pagina dagen meester Martin en Juf Miranda jullie uit om thuis lekker te blijven bewegen!

 

Hiernaast wil ik ook via deze weg nog benadrukken dat het echt belangrijk is om het thuiswerk iedere dag zorgvuldig te maken. Er zijn bijvoorbeeld maar een paar leerlingen die ik de nieuwsbergip teksten zie maken via thuis.basispoort.nl

 

Mis je wachtwoorden, heb je vragen, zoek je antwoorden, laat dit dan weten.

Je kunt mailen naar lsmith@grotebeer.lucasonderwijs.nl.

 

Houdt ook de dagelijkse nieuwsbrief van school in de gaten. Zeker als we straks nog langer dicht moeten blijven is deze informatie essentieel om leerlingen de juiste begeleiding te kunnen blijven geven.

 

Vriendelijke groet,

Juf Lilian

 

 


23 mrt 2020 - Squla in de klas voor thuis
Hallo allemaal!

 

Een goede maandagmorgen!

Een technisch berichtje tussendoor.

 

Afgelopen week heeft bijna 75% van alle basisscholen in Nederland een Squla account aangemaakt voor haar leerlingen. Uiteraard zorgt dit voor technische problemen op de website. 

 

Deze Squla accounts zijn eigenlijk voor in de klas en kunnen nu tijdelijk ook thuis, tijdens schooltijden, gebruikt worden. Omdat het zo druk is op de website zijn de gebruikerstijden gewijzigd. Vanaf vandaag kun je iedere werkdag van 10:00 tot 15:00 uur op het platform spelen en op woensdag van 10:00 tot 13:00 uur.

 

Wat wél leuk is om te weten is dat er de afgelopen week op Squla in Nederland door alle kinderen samen al voor 16,5 jaar aan tijd is geleerd en dat er in totaal al 25 miljoen quizvragen zijn beantwoord!

 

Mocht Squla nu toch lastig zijn kies op de computer dan voor één van de educatieve links op de website of ga op thuis.basispoort.nl aan de slag met Nieuwsbegrip, Taal Actief of Pluspunt! Dit zijn de methodes waar wij op school mee werken en kunnen wij als docenten thuis ook monitoren!

 

Vriendelijke groet en weer een goede werkweek gewenst!

 

Juf Demi en Juf Lilian


17 mrt 2020 - De wereld op z'n kop!
Hallo ouders/verzorgers en kinderen!

Wat onwijs fijn dat al het thuiswerk van groep 6 is opgehaald! Iedereen kan nu aan de slag en dat is voor ons een fijne gedachte.
Zorg dat u op de hoogte blijft van de laatste updates via de schoolwebsite, de nieuwsbrieven en Klasbord.
Hieronder een aantal links naar belangrijke pagina's op de schoolwebsite:
Corona-pagina: https://bsgrotebeer.nl/onze-school/info/coronavirus
Educatieve websites: https://bsgrotebeer.nl/onze-school/info/coronavirus/educatieve-websites
Groepspagina's: https://bsgrotebeer.nl/groepen

Wij vinden het natuurlijk erg jammer dat wij de kinderen nu drie weken niet kunnen zien. Het lijkt ons daarom leuk om via een digitale challenge tóch in contact te blijven met elkaar.
We leggen jullie de eerste selfie-challenge uit in het volgende filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=tt2lZ-YMZ2A&feature=youtu.be

De foto's ontvangen wij graag via de mail, zodat wij ze met jullie kunnen delen.
Graag mailen naar dvsteekelenburg@grotebeer.lucasonderwijs.nl voor groep 6A 

Graag mailen naar lsmith@grotebeer.lucasonderwijs.nl voor groep 6B 

We hopen jullie snel te zien op alle leuke selfies! :)

Digitale knuffel,
Juf Lilian en juf Demi


15 mrt 2020 - groep 6b
Het e-mailadres van juf Lilian is lsmith@grotebeer.lucasonderwijs.nl