Groep 6a

BERICHTEN

26 mei 2020 - Taal les 1
Preview foto Voor de kinderen zonder taalboek: 

13 mei 2020 - Filmpjes keuzeles taal
Vandaag maak je een keuzeles taal. Kies een onderdeel waar je nog extra mee wil oefenen omdat het nog lastig is. Wil je de instructie nog eens terugkijken? Kies dan het filmpje bij de les die jij hebt gekozen. 

 

Les 16 - Werkwoorden in de verleden tijd

Les 17 - Een zelfstandig naamwoord maken van een werkwoord 

Les 19 - Persoonlijk voornaamwoord 

Les 20 - Het afbreken van een woord aan het einde van de regel 

 

Succes! 


12 mei 2020 - Weektaak week 20 - 11 / 15 mei
"Het is wel weer even wennen." De meest uitgesproken zin van de afgelopen twee dagen op school! Het is zeker even wennen maar des te belangrijker dat al het geplande werk wél gemaakt wordt. Voor zieken, thuisblijvers, en kids die hun weektaak nu al vergeten zijn ;) vind je een foto van de weektaak van groep A en groep B in het fotoalbum: Weektaken.

 

Wanneer leerlingen thuis zijn is er geen verdere ondersteuning mogelijk. Ze verwerken thuis de instructie die ze in de klas krijgen.

 

Vriendelijke groet,

juf Demi en juf Lilian


28 apr 2020 - Wat nou als het regent?!
Ook als het regent hoef jij je in de mei-vakantie niet te vervelen. Wij hebben 24 tips voor als je je verveelt!

 

 1. Houd een video-marathon

Een hele middag oude (jouw favoriete) kinderfilms kijken is leuk. Op Disney+(en dat is nu tijdelijk gratis) staan alle Disneyklassiekers die jou doen denken aan je jeugd.

 

 1. Lees elkaar een boekje voor

Maak een fijn plekje in huis met veel kussen en dekens waar jullie uren boeken kunnen (voor)lezen. Leuk voor de kids en natuurlijk ook nog eens educatief. 

 

 1. Ga binnen picknicken

Zet alle stoelen en tafels aan de kant, leg een kleed op de grond, zet er een zomers muziekje bij op, maak lekkere hapjes en je bent klaar. Picknicken hoeft helemaal niet buiten te zijn want je binnen is dat nét zo leuk.

 

 1. Herinner de vakantiepret

Neemt jouw kind ook ladingen aan glinsterstenen, kaartjes, schelpjes en brochures mee van vakantie? Laat ze alle herinneringen inplakken in een album met hun favoriete vakantiefoto’s erbij. Heerlijk.

 

 1. Maak een enorm kunstwerk

Plak wat rollen oud behang aan elkaar en ga aan de slag met verf. Alles is toegestaan: handen, voeten, spetteren, rollen… Ook erg leuk: de XXXL-kleurplaten, daar kun je allemaal aan kleuren. Deze kleurplaten kun je soms ook online vinden!

 

 1. Leer de hond trucjes

Zoek op internet een handleiding en leg je kind uit hoe het moet. Je zult zien: ze hebben uren plezier met de hond een poot leren geven. Geen hond? Wie weet heb je wel een slimme kat in huis die zin heeft om trucjes te leren. Succes haha. 

 

 1. Maak een showtje ‘het regent, het regent’

Wie zegt dat stukjes opvoeren of liedjes zingen alleen voor op school is? Laat ze zelf een theater- zangvoorstelling of dansje maken. Kun jij in de tussentijd even wat me-time besteden aan jezelf. 

 

 1. Ga schatzoeken

Het vraagt wat voorbereiding, maar hoe leuk is het voor de kinderen om een schat te zoeken in huis (een kleinigheidje of ‘vanavond pannenkoeken’). Tussenin moeten ze opdrachtjes en spelletjes doen.

 

 1. Ga worstelen

Vriendelijk, dat wel. Hoe leuk is spelen op papa en mama’s bed? Maak er een heel gebeuren van en speel zelf de scheidsrechter. Of daag je eigen partner uit voor een potje, pret gegarandeerd bij de kids.

 

 1. Ga samen koken

Laat oudere kinderen hun eigen pizza maken of maak samen een lekker toetje om ‘s avonds van te smullen. Appeltaart bakken blijft natuurlijk ook favoriet. 

 

 1. Houd een Nintendo Wii-toernooi

Mario karten, tennissen, hardlopen, bowlen, wie zegt dat je hiervoor naar buiten moet? Heb je ergens nog een kleinigheidje in huis? Dan wordt dat de prijs als je het extra competitief wil maken. 

 

 1. Speel karaoke

Voor wie geen Wii karaoke heeft… Youtube barst van de karaoke liedjes. Tegenwoordig kun je zelfs een karaoke apparaat kopen en dat vind je stiekem zelf ook hartstikke leuk.

 

 1. Ga knutselen

Gaat mama vanavond weer voor jullie koken? Maak samen placemats, de menukaart of strikjes voor aan de glazen.

 

 1. Speel verstoppertje

Dit spel doet het altijd goed en als het buiten regent kan dit ook prima binnen worden gedaan.

 

 1. Maak een sokpop

Papa’s oude sokken versieren met textielstiften, garen en plakoogjes. Wedden dat de kids daar uren mee kunnen spelen?

 

 1. Ga je verkleden

Haal de verkleedkist van zolder, of nog leuker: duik in mama’s kast. 

 

 1. Maak een mega-Lego-project

Maak samen plan voor een enorm Lego-dorp. Ruim hiervoor een tafel leeg, zodat ze dagenlang aan het dorp kunnen bouwen. Dit is ook een ultieme Lego-tip >

 

 1. Pak een paraplu en ga naar buiten

Even lekker een frisse neus halen en stampen in de plassen. Je kunt je erop kleden en daarna natuurlijk lekker warm in bad.

 

 1. Maak een fort in de woonkamer

Laat ze creatief zijn en een fort bouwen van kussens, dozen en al het andere dat ze kunnen vinden. Bij winkels als Media Markt kun je gratis enorme dozen ophalen die ze dan kunnen beschilderen en beplakken.

 

 1. Speelgoed opruimen 

Laat ze hun eigen spulletjes uitzoeken waar ze niks mee doen en doneer ze aan een goed doel. De rest van de spullen is nu opnieuw gesorteerd in grote opbergdozen. Geeft een heerlijk gevoel!

 

 1. Organiseer een high-tea

Hapjes maken, de tafel mooi dekken en daarna weer alles opruimen. Daar zijn ze wel een middagje mee zoet en lekker eten is altijd leuk.

 

 1. Geef de kinderkamer een make-over

Voor wie durft: verf samen een muur. Of beter: ga met muurstickers aan de slag. Laat het bijvoorbeeld ook binnen regenen met deze stickers van Ferm Living.

 

 1. Maak een disco

Gordijnen dicht, lampen en disco-outfit aan en samen dansen op jullie favoriete liedjes. Sla K3 niet over, stiekem kunnen we ze allemaal mee zingen. Dat het buiten regent hebben jullie helemaal niet door op deze manier.

 

 1. Samen koekjes bakken

Had je vast al aan gedacht, maar nu krijgen ze van jou de opdracht om ze in de vorm van een letter of een hartje te maken. Dubbel zoveel plezier.


28 apr 2020 - Dit bericht is niet voor moeders!!
Preview foto Ben je een moeder en toch stiekem begonnen aan het lezen van dit bericht? Betrapt! Dit bericht is niet voor jou bedoeld!

 

Oké, nu alle moeders weg zijn...

 

De allerlaatste dag van de meivakantie is een speciale dag. Het is dan namelijk 10 mei, moederdag. Normaal maken we natuurlijk iets moois voor haar in de klas, maar dat gaat nu helaas niet lukken. Onder dit bericht vind je allerlei leuke ideeën om toch iets moois te maken voor mama! Ook zit er een leuke moederdag-bingo bij! Lukt het jou om alles aan te kruisen op 10 mei?


Maak een mooie tekening, breng een ontbijtje op bed, laat vooral merken dat je mama ontzettend dankbaar bent voor alles wat ze voor je doet!

Maak er iets moois van! Veel plezier!

 

Liefs,

Juf Lilian en juf Demi

 

Vouw een mooi bosje tulpen voor mama

 

Maak een mooi kunstwerk met deze origami-hartjes

 

Ook kun je een hartjes-envelopje vouwen, kun je er ook nog een cadeautje of een lief berichtje instoppen

 

Of dit hele speciale kaartje

 

 


28 apr 2020 - Vakantie vakles!
Ook in de meivakantie kun je natuurlijk op de pagina's van de vaklessen op zoek naar leuke dingen om te doen, uitdagende opdrachten, leren typen, lekker koken, er staat natuurlijk van alles tussen!

 

In dit berichtje wat linkjes naar leuke opdrachten van juf Arianne, Juf Sally, Juf Bingi en Meester Martin!

 

Uiteraard hebben de juffen en de meesters ook vakantie, maar grappige, stoere en actieve foto's van jullie activiteiten vinden we natuurlijk altijd leuk!

 

Groetjes,

Juf Demi en juf Lilian


28 apr 2020 - Fop-foto's in de meivakantie!
Preview foto Was je er nog niet aan toe gekomen, of misschien had je nog geen stoepkrijt in huis, dan is dit misschien iets voor de mei-vakantie!

 

Maak een grappige fop-foto of optische illusie. 

Je kent ze vast wel, van die foto's waar het net lijkt of mensen de toren van Pisa wegduwen of tegenhouden of hele kleine mini-mensjes op hun hand houden. Dit zijn foto's met een optische illusie. De foto is op zo'n manier gemaakt dat het net lijkt alsóf er iets geks aan de hand is.

 

Met stoepkrijt kun je ook een gekke fop-foto maken, een tekening waar jij in op gaat!

Moet het natuurlijk wel een beetje droog zijn buiten.....

 

Wij zijn benieuwd!


28 apr 2020 - Van zaadje tot slaatje in de meivakantie!
Ook in de meivakantie blijven we allemaal thuis, er vliegen bijna geen vliegtuigen, veel grenzen zijn nog dicht en om het virus onder controle te houden beperken we ook nog de sociale contacten. Maar wat kan je dan allemaal doen in de meivakantie. Juf Demi en ik plaatsen hier een aantal leuke activiteiten voor in de meivakantie, alles mag, niks moet!

 

Kweek in een paar weken tijd je eigen slaatje! Thuis, in je achtertuin, op het balkon of op de vensterbank. Elke maandag verschijnt een moestuinfilmpje om je op weg te helpen en elke donderdag beantwoorden we al je moestuinvragen. Zo kweek je jouw eigen salade.

 

Komen de muren op je af door het vele binnen zitten? Het coronavirus vraagt veel van ons. Juist in zo'n moeilijke periode is het belangrijk om goed voor jezelf én voor elkaar te zorgen. Genieten van de natuur helpt hierbij. Dit kan heel corona-proof: in je huis, in je tuin of op je balkon. Elke dag vind je bij #groenomtedoen een nieuwe groene tip.

 

Geniet er van!

 

Juf Demi en juf Lilian


24 apr 2020 - Vrijdag 24 april
BOEM!

En dan is het alweer vrijdag. De laatste dag voor de meivakantie.

Vandaag gaan wij de rekentoets maken, ja het is heus, digitaal!

 

Dit moet je doen:

- Tussen 09:30 en 10:00uur ga je naar de website www.socrative.com 

- Je kiest hier voor login en daarna kies je login als student. 

- Je moet dan een classroom invullen: GROTEBEERGROEP6 

- Vul vervolgens je eigen naam in. 

Je kan dan starten met het maken van quiz Pluspunt blok 7 groep 6

Maak gebruik van je wisbordje of kladpapier om de sommen uit te rekenen.

 

In de toets vind je vragen die je zou moeten kunnen maken na de filmpjes en lessen van afgelopen drie weken. Om een zo helder en duidelijk mogelijk beeld te krijgen van jullie voorgang vragen wij om deze toets eerlijk te maken. Hopelijk kunnen ouders een beetje toezicht houden?

 

Naast de toets heb je nog een taalles en een spellingles, voor deze laatste is er nog een instructievideo.

 

Vergeet niet vóór 12:00 uur vandaag je laatste inleveropdrachten op school in de brievenbus te doen. 

 

Succes kanjers! Nog één dagje en dan is het tijd voor een welverdiende vakantie! 

 

Groetjes,

Juf Lilian en juf Demi 


23 apr 2020 - Rekentoets morgen
Morgen maken wij de digitale rekentoets. Zoals eerder vermeld is het voor ons erg belangrijk en interessant om te bekijken of de instructiefilmpjes en online-lessen het gewenste resultaat opleveren. Morgen loggen alle kinderen tussen 09:30 en 10:00 in om de toets te maken. Via welke website en hoe het in zijn werk gaat, communiceren wij morgenochtend via de schoolwebsite. 

Om een betrouwbaar overzicht te krijgen, is het van groot belang dat de toets door ieder kind eerlijk wordt gemaakt. Dit betekent: zelfstandig, zonder hulp van ouders/broers/zussen etc. en zonder gebruik van een rekenmachine. De kinderen mogen wel gebruik maken van kladpapier of het wisbordje. Dit zal erg helpen! Wij vragen u als ouder om hier een klein beetje toezicht op te houden. 

 

Groetjes,

Lilian en Demi 


23 apr 2020 - Donderdag 23 april
Goedemorgen allemaal! 

 

Vandaag alleen een instructiefilmpje voor rekenen. Pak je knutselspullen er maar alvast bij! Ook schrijf je vandaag je laatste samenvatting en maak je nog een taalles. 

 

Klaar met je werk van vandaag? Dan kun je je werk van deze week alvast op school inleveren. Graag vrijdag 24 april vóór 12:00 inleveren. Zo kan ik het morgenmiddag nog ophalen voor de vakantie.

We willen van je zien: 

- Berekeningen van de omtrek en oppervlakte van de doe-les van maandag. 

- Samenvatting tekst 'Politiepup Bumper' 

- Samenvatting tekst 'Kinderen geven veel uit aan extra's in games' 

- Zelfgemaakte redactiesommen van vandaag. 

 

Online-lessen van vandaag: 

09:30 - Uitleg over de spreekbeurten 

Ik hoop hier iedereen te zien. 

12:00 - SUPER-DIGI-GYMLES 

Ook hier hoop ik iedereen te zien!

 

Vandaag wordt er druk vergaderd over de inrichting van de school na de meivakantie. Het kan hierdoor iets langer duren voordat ik reageer via Skype of e-mail. 

 

Succes vandaag! 

 

Groetjes,

Juf Demi 


20 apr 2020 - Woensdag 22 april
Goedemorgen allemaal, 

 

Vandaag geen instructiefilmpjes, maar genoeg zelfstandig werk op je weektaak! Geen smoesjes over thuis.basispoort.nl vandaag! Het is net als rekenen en taal gewoon een belangrijke opdracht in je weektaak. 

 

Online-lessen: 

08:45 - Rekenen verlengde instructie: Omtrek en oppervlakte 

- Simran, Radley, Reda, Firdaus en Ahmet (vol)

09:30 - Rekenen verlengde instructie: Afronden

- Diya, Ayoub en Reda (nog één plekje)

10:15 - Rekenen verlengde instructie: Omtrek en oppervlakte

- Youssef, Karos, Selim en Kianna (vol)

11:15 - Rekenen verlengde instructie: Omtrek en oppervlakte

- Ranisha, Ayoub, Marwan en Shahaan (vol)

 

Succes kanjers! 

 

Juf Demi 


20 apr 2020 - Dinsdag 21 april
Goedemorgen allemaal, 

 

Voor vandaag hebben wij een instructiefilmpje voor taal en voor spelling. Voor rekenen herhalen wij vandaag en morgen de verschillende doelen van blok 7. Dit doen we door middel van les 13. De geplande online-lessen gaan ook over deze doelen. 

 

Zorg er voor dat je op tijd aanwezig bent in Teams, tijdens een les ben ik per mail of skype niet bereikbaar!

 

Dinsdag 21 april:

09:30 – Rekenen extra instructie deelsommen met nullen

- Diya, Karos, Kianna en Simran

10:15 – Begrijpend lezen, basisles online

- Ryshenna, Youssef, Simran en Soufyan (vol)

11:15 – Begrijpend lezen, basisles online

- Elif, Sirien, Hafsa, Junairo, Selim en Angelina (vol)

 

Succes allemaal! 

 

Groetjes,

Juf Demi


20 apr 2020 - Maandag 20 april
Thuis-werk-week 6, de laatste week voor de meivakantie. Voordat we zo ver zijn hebben wij natuurlijk nog een hoop lessen op de weektaak staan.

 

 

Voor vandaag hebben wij een instructiefilmpje voor rekenen en voor taal en bij begrijpend lezen ga je weer oefenen met het schrijven van een samenvatting. 

 

Er staan vandaag een aantal online-instructie momenten op gepland, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent in Teams!

 

Maandag 20 april:

09:30 – Het schrijven van een samenvatting

- Noëlle, Reda, Soufyan en Lina 

10:15 – Voorlezen aan elkaar en aan de juf.

- Radley, Firdaus, Angelina en Ranisha 

 

Groetjes en succes vandaag!

Juf Demi en juf Lilian


16 apr 2020 - Vrijdag 17 april
Goedemorgen allemaal, 

 

Taal:

Deze instructievideo heb je nodig voor de taalles van vandaag. 

 

Gym:

Ook doe je vandaag een sportieve challenge van meester Martin! Je kunt een foto of filmpje van jouw challenge mailen naar: mvisser@grotebeer.lucasonderwijs.nl 

 

Begrijpend lezen:
Vergeet ook niet je Nieuwsbegrip te maken via thuis.basispoort.nl!! Van vorige week mis ik het nog van: Kianna, Shanna, Angelina, Lina, Noëlle, Ryshenna, Soufyan en Youssef. Deze kinderen maken dus twee teksten! 'Paaseieren' van vorige week, en 'Internationale dag van de bemande ruimtevaart' voor deze week. 

 

Inleveren:

Kijk goed op je weektaak welke lessen je moet inleveren deze week. Gooi hem uiterlijk maandag 20 april om 13:00 in de brievenbus op school. 

 

Succes en alvast een fijn weekend! 

 

Groetjes,

Juf Demi 


16 apr 2020 - Donderdag 16 april
Goodmorning!

 

De rekeninstructie bestaat vandaag uit twee delen, we gaan weer aan de slag met omtrek en oppervlakte. Klik hier voor deel 1 en deel 2. Voor taal ga je aan de slag met de themawoorden uit de tekst van gister en voor spelling is er weer een instructievideo!

 

Voor begrijpend lezen ga je weer een samenvatting schrijven. Gisteren heb ik het huiswerk nagekeken van alle kinderen die het werk van vorige week hebben ingeleverd. Via Skype of mail heb ik je feedback gegeven op je dictee en samenvattingen. Gebruik de tips die ik je gister heb gegeven vandaag bij het maken van je samenvatting.
Hier kun je het instructiefilmpje over het schrijven van een samenvatting nog een keer terugkijken.

 

Om 09:30 zie ik Diya, Karos, Ayoub en Radley op Teams. Zorg dat je je wisbordje bij de hand hebt! Klik op deze link om mee te doen. 

 

Groetjes,

Juf Demi 


15 apr 2020 - Nieuwe week, nieuwe challenge! :)
Preview foto Het is weer tijd voor een nieuwe challenge! In dit filmpje leg ik je de nieuwe challenge uit! Graag uiterlijk volgende week woensdag foto's opsturen! Hoeveel crazy kapsels krijg ik in mijn inbox? Succes! 

15 apr 2020 - Woensdag 15 april
Goedemorgen allemaal! 

 

Vandaag geen instructiefilmpjes! Al het werk kun je zonder filmpje maken. Er staat vandaag wel iets nieuws op je weektaak. Vandaag moet je een van de vaklessen uitzoeken om een opdracht van de maken: Koken, Techniek en ICT hebben alledrie leuke opdrachten die je thuis kan uitvoeren. Kijk wat jouw mogelijkheden zijn en laat ons via een foto op de app of mail zien wat je hebt gedaan! Liever met handvaardigheid aan de slag? Bekijk dit filmpje en maak een mooi bosje tulpen voor in huis!

Vragen? Ik help je graag via Skype of Microsoft Teams. Om 09:30 doe ik met Ranisha, Firdaus, Radley en Reda een lesje begrijpend lezen via Teams. Deze vier kinderen kunnen klikken op deze link.

 

Vanmiddag om 14:00 beantwoorden wetenschappers vragen van kinderen over het coronavirus. Meekijken? Ga dan naar de Nationale Wetenschapsagenda op Facebook, daar kun je live meekijken. 

 

Succes vandaag! 

 

Liefs,

Juf Demi 


14 apr 2020 - GEFELICITEERD KAROS!
Preview foto Afgelopen zaterdag was Karos jarig! Van harte gefeliciteerd lieverd! 

14 apr 2020 - Dinsdag 14 april

Goedemorgen!

 

Hopelijk hebben jullie allemaal een fijn lang weekend gehad en zijn jullie nu weer toe aan wat uitdaging! Vandaag alleen een instructievideo voor spelling.

 

Simran, Ayoub, Kianna en Khadija doen om 09:30 mee met de instructie voor rekenen, goed om uit te proberen! Klik op deze link om mee te doen.

 

Zijn de herhalingslessen toch nog lastig en heb je je niet opgegeven voor extra instructie? Kijk dan de instructiefilmpjes van vorige week terug! Uiteraard kun je voor en na de instructie van 09:30-10:15 weer contact opnemen met vragen. 

 

Vandaag ben ik om 13:00uur op school en verwacht ik 26 enveloppen met ingeleverd spellingdictee en de eerste twee samenvattingen van begrijpend lezen in de brievenbus. De rest van je schriften kan je zelf nakijken en hoef je dus niet in te leveren.

 

Groetjes,

Juf Demi 


10 apr 2020 - HIEP HOERA VOOR SHANNA!
Preview foto Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Shanna. Maak er een leuke dag van! 

09 apr 2020 - Donderdag 9 april
Preview foto Goedemorgen!

 

Vandaag, de laatste dag voor het paasweekend, hebben we een instructievideo voor taal en spelling voor jullie. Nog een paar lesjes en dan kan je van een lang weekend gaan genieten.

 

Zien we jullie straks om 09:00 op ons skype-paas-ontbijt!?

 

Groetjes,

Juf Demi en juf Lilian


08 apr 2020 - Hoera! Firdaus is jarig!
Preview foto Van harte gefeliciteerd Firdaus! Maak er thuis een gezellige dag van! :)

08 apr 2020 - Woensdag 8 april
Preview foto Goede morgen!

 

Vandaag een instructievideo voor rekenen, taal en spelling.

 

Uiteraard kun je weer contact opnemen met vragen. Wij zijn ook benieuwd wat jullie vinden van de instructievideo's. Te kort, te lang, genoeg informatie, kun je alles goed verstaan? Laat het ons weten!

 

Groetjes,

Juf Demi en juf Lilian

 


07 apr 2020 - Digitaal paasontbijt!
Preview foto Zorg voor een pyjama, een ontbijtje en een Skype account! Het is handig om de juf vooraf alvast toe te voegen op Skype. Wij hebben er zin in! Tot dan!

07 apr 2020 - Dinsdag 7 april
Goedemorgen!

 

Vandaag alleen een instructiefilmpje spelling. De andere taken kunnen zelfstandig worden gemaakt. Rekenen is een herhaling van de lesstof van gisteren. Als je nog wat extra uitleg nodig hebt, kun je het filmpje van gisteren natuurlijk opnieuw kijken! 

 

Spelling: https://www.youtube.com/watch?v=8C8VfWOULpI

 

De filmpjes worden goed bekeken en dat laat zien dat jullie serieus met jullie werk aan de slag zijn gegaan. Goed zo kanjers! Succes weer vandaag!

 

Groetjes,

Juf Lilian en juf Demi 


06 apr 2020 - Contact! :)
Preview foto Hallo allemaal!

 

Afgelopen donderdag en vrijdag heb ik met een aantal leerlingen uit de klas telefonisch contact gehad, wat fijn om elkaar even te spreken en te horen dat het allemaal goed gaat met jullie! Morgen zal ik proberen de rest van de klas ook even een belletje te geven!

 

Vanaf vandaag kunnen jullie ook contacten via skype: 

https://join.skype.com/invite/xnM0xinFiK9z

Het email-adres dat ik hiervoor gebruik is demivansteekelenburg@gmail.com

 

Ook werken we bij Grote Beer met MicrosoftTeams, mocht u dit op uw computer hebben kunnen wij ook via Teams contacten, hiervoor gebruik ik gewoon de schoolmail: dvsteekelenburg@grotebeer.lucasonderwijs.nl

 

Vanaf deze week zal ik één keer per week een challenge plaatsen, ik hoop dat jullie lekker actief mee blijven doen!

De kaart voor Romy is verstuurd. Ze zal hem dinsdag ontvangen. Via Klasbord zal ik het resultaat even delen. 

 

Heel veel succes weer deze week kanjers!

 

Liefs,

Juf Demi


06 apr 2020 - GEFELICITEERD ANGELINA!
Preview foto Afgelopen zaterdag was Angelina jarig! Van harte gefeliciteerd lieverd! 

06 apr 2020 - Maandag 6 april
Preview foto Hallo allemaal,

 

Wat goed dat jullie meteen deze maandag op zoek zijn gegaan naar de instructiefilmpjes voor vandaag! Je hebt ze gevonden. Hopelijk hebben jullie een fijn weekend gehad. Het is deze week alweer de vierde week dat we thuis werken, gaat hard he?!

 

Voor vandaag hebben we een instructie filmpje voor rekenen, spelling en begrijpend lezen.

Onderstaande linkjes gaan naar het betreffende filmpje. Uiteraard kun je het filmpje zo vaak bekijken als nodig is, dat ik het mooie aan digitale instructie. Wij zijn bereikbaar voor vragen!

Heel veel succes vandaag en zet hem op!

 

 

Na de lunch, tegen 13:00 uur, zullen wij de antwoorden van vandaag posten in een fotoalbum op deze groepspagina. Wij zullen dit de komende weken iedere dag doen. Op deze manier kan er zelf worden nagekeken en krijgen leerlingen directe feedback op het gemaakte werk.

 

Wij horen het graag als er iets niet goed werkt, of als er vragen of opmerkingen zijn.

 

Vriendelijke groet,

Juf Demi en juf Lilian


31 mrt 2020 - Een speciale foto-challenge!
Hi allemaal, 

 

We zijn alweer aan de derde thuiswerk-week begonnen. Onwijs fijn dat iedereen gisteren het werk voor de volgende weken heeft opgehaald en lief dat Junairo zo veel verjaardagswensen kreeg via Klasbord! 

Van de vorige challenge heb ik helaas nog geen foto's ontvangen. Deze kun je blijven sturen naar mijn e-mailadres. Vandaag weer tijd voor een nieuwe uitdaging! Een persoonlijke dit keer. Bekijk hier het filmpje. :) 

Donderdag of vrijdag zal ik jullie allemaal even bellen. Ik vind het fijn om jullie en de kinderen allemaal even te spreken, dat voelt al zo lang geleden. 

Vanavond om 19:00 tijdens de persconferentie meer duidelijkheid over de maatregelen met betrekking tot de scholen na 6 april. 

 

Succes weer deze week, wees lief voor elkaar! 

Juf Demi 


30 mrt 2020 - GEFELICITEERD JUNAIRO!
Preview foto HIEPERDEPIEP HOERA! Junairo is vandaag jarig! Van harte gefeliciteerd! 

27 mrt 2020 - Een berichtje aan je klasgenootjes
Hallo allemaal,

 

 

Maandag tussen 08:00 en 12:00 haal je je schoolwerk op. Hierbij een handig filmpje met een korte uitleg bij alles wat je mee moet nemen.

 

Omdat het weer vrijdag is hebben we natuurlijk ook selfie-uitdaging nummer 4! Tot dinsdag kun je mij leuke foto's sturen die ik dan weer kan delen!

Blijf ook nog leuke foto's en filmpjes sturen van jullie beweeg-activiteiten!

 

Groetjes, 

Juf Demi 


25 mrt 2020 - Thuiswerken: Vul de mini-enquete in!
Beste ouders / verzorgers,

 

Graag delen wij via deze weg een belangrijke oproep uit de laatste nieuwsbrief:

 

Thuiswerk
Op dit moment denken wij na over hoe we verder gaan als blijkt dat de scholen langer gesloten blijven. Hiervoor is het heel belangrijk dat wij weten of uw kinderen thuis via internet kunnen werken. Daarom wil ik u vragen om deze vragenlijst in te vullen. Lukt het u niet? Vraag dan uw kind of iemand anders om u te helpen. Het is belangrijk dat u de vragen beantwoordt, zodat wij weten wat de mogelijkheden voor thuiswerken zijn. Ik wil u vragen om de lijst vandaag of morgen in te vullen. 

 

Wij hopen op zoveel mogelijk reacties zodat wij als school één lijn kunnen trekken in het onderwijs dat wij kunnen aanbieden.

 

Vriendelijke groet,

Juf Demi en Juf Lilian


24 mrt 2020 - Bewegen is gezond!
Hallo allemaal,

 

 

Zojuist plaatste ik een berichtje op klasbord met de nieuwe selfie-uitdaging! Uitdaging nummer drie staat in het teken van bewegen!

Omdat sporten er deze weken niet echt van komt is het belangrijk om zelf wel lekker actief te blijven. Via deze pagina dagen meester Martin en Juf Miranda jullie uit om thuis lekker te blijven bewegen!

 

Hiernaast wil ik ook via deze weg nog benadrukken dat het echt belangrijk is om het thuiswerk iedere dag zorgvuldig te maken. Ongeveer de helft van de leerlingen heeft vorige week de opdrachten van Nieuwsbegrip via thuis.basispoort.nl gemaakt. 

 

Mis je wachtwoorden, heb je vragen, zoek je antwoorden, laat dit dan weten.

Je kunt mailen naar dvsteekelenburg@grotebeer.lucasonderwijs.nl.

 

Houd ook de dagelijkse nieuwsbrief van school in de gaten. Zeker als we straks nog langer dicht moeten blijven is deze informatie essentieel om leerlingen de juiste begeleiding te kunnen blijven geven.

 

Groetjes,

Juf Demi 

 


23 mrt 2020 - Squla in de klas voor thuis
Hallo allemaal!

 

Een goede maandagmorgen!

Een technisch berichtje tussendoor.

 

Afgelopen week heeft bijna 75% van alle basisscholen in Nederland een Squla account aangemaakt voor haar leerlingen. Uiteraard zorgt dit voor technische problemen op de website. 

 

Deze Squla accounts zijn eigenlijk voor in de klas en kunnen nu tijdelijk ook thuis, tijdens schooltijden, gebruikt worden. Omdat het zo druk is op de website zijn de gebruikerstijden gewijzigd. Vanaf vandaag kun je iedere werkdag van 10:00 tot 15:00 uur op het platform spelen en op woensdag van 10:00 tot 13:00 uur.

 

Wat wél leuk is om te weten is dat er de afgelopen week op Squla in Nederland door alle kinderen samen al voor 16,5 jaar aan tijd is geleerd en dat er in totaal al 25 miljoen quizvragen zijn beantwoord!

 

Mocht Squla nu toch lastig zijn kies op de computer dan voor één van de educatieve links op de website of ga op thuis.basispoort.nl aan de slag met Nieuwsbegrip, Taal Actief of Pluspunt! Dit zijn de methodes waar wij op school mee werken en kunnen wij als docenten thuis ook monitoren!

 

Vriendelijke groet en weer een goede werkweek gewenst!

 

Juf Demi en Juf Lilian


20 mrt 2020 - Selfie-challenge 2!
Hallo allemaal!

De eerste thuiswerk-week is bijna voorbij! Tijd voor een nieuwe selfie-challenge! De leuke selfies van afgelopen week zet ik vanmiddag voor jullie op Klasbord. Hier weer een filmpje waarin ik je de nieuwe uitdaging uitleg, succes!


https://youtu.be/1FQfNLhiMSU

Groetjes,
Juf Demi

18 mrt 2020 - Lekker blijven bewegen!
Hallo allemaal! 

 

Lukt het allemaal met het thuiswerk? Het is belangrijk om tussendoor ook te blijven bewegen! Op de schoolwebsite vind je naast alle groepspagina's nu ook een gympagina. Hierop zijn allerlei leuke bewegingsoefeningen te vinden van meester Martin en juf Miranda! 

 

Hier een linkje naar het eerste filmpje van meester Martin: https://www.youtube.com/watch?v=uvzU6cWHwMI&feature=youtu.be

En een linkje naar een leuke buitenbingo: https://www.bsgrotebeer.nl/cp/uploads/downloads/beweegbingo.pdf

 

Veel beweegplezier!

 

Digitale knuffel, 

Juf Demi 

 


17 mrt 2020 - De wereld op z'n kop!
Hallo ouders/verzorgers en kinderen!

Wat onwijs fijn dat al het thuiswerk van groep 6 is opgehaald! Iedereen kan nu aan de slag en dat is voor ons een fijne gedachte.
Zorg dat u op de hoogte blijft van de laatste updates via de schoolwebsite, de nieuwsbrieven en Klasbord.
Hieronder een aantal links naar belangrijke pagina's op de schoolwebsite:
Corona-pagina: https://bsgrotebeer.nl/onze-school/info/coronavirus
Educatieve websites: https://bsgrotebeer.nl/onze-school/info/coronavirus/educatieve-websites
Groepspagina's: https://bsgrotebeer.nl/groepen

Wij vinden het natuurlijk erg jammer dat wij de kinderen nu drie weken niet kunnen zien. Het lijkt ons daarom leuk om via een digitale challenge tóch in contact te blijven met elkaar.
We leggen jullie de eerste selfie-challenge uit in het volgende filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=tt2lZ-YMZ2A&feature=youtu.be

De foto's ontvangen wij graag via de mail, zodat wij ze met jullie kunnen delen.
Graag mailen naar dvsteekelenburg@grotebeer.lucasonderwijs.nl voor groep 6A 

Graag mailen naar lsmith@grotebeer.lucasonderwijs.nl voor groep 6B 

We hopen jullie snel te zien op alle leuke selfies! :)

Digitale knuffel,
Juf Lilian en juf Demi


15 mrt 2020 - groep 6a
Het e-mailadres van juf Demi is dvsteekelenburg@grotebeer.lucasonderwijs.nl